Składniki:
2 szklanki mąki wrocławskiej
6 żółtek
5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
szczypta soli
35 ml czystej wódki
olej do smażenia ( około 1 l)
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia
Uwielbiam Faworki,chociaz sa tak kaloryczne moge je jesc codziennie;)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię, ale zbyt często ich nie robię.
OdpowiedzUsuńAle pychotka, jak tu ladnie u Ciebie na blogu Gosiu i jak smakowicie. Pozdrawiam serdecznie Beata
OdpowiedzUsuńDziękuję Beatko, bardzo miło mi Ciebie ponownie gościć. Pozdrawiam,
Usuń