Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 czerwona papryka
2 jajka
150 g tuńczyka w oleju
1 czerwona cebula
kilka gałązek szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i cały środek owocu, cebulę obrać i wszystko pokroić w kosteczkę.Przełożyć do naczynia. Upieczoną w piekarniku paprykę włożyć do foliowego woreczka i poczekać aż warzywo się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera, również drobno pokroić. Dodać tuńczyka razem z oliwą bazylię i , drobno pokrojony szczypiorek.Jajka ugotować na twardo i przepuścić przez sitko.Wszystkie składniki porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na pieczywie. Smacznego.
Wyglada fantastycznie i musi być pyszna, uwielbiam zresztą wszystkie składniki.Fajny blog.
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa i zapraszam do przeglądania przepisów. Pozdrawiam... Gosia.
Usuń