Składniki:
1 pęczek zielonych szparagów
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól morska
kilka gałązek tymianku
papier do pieczenia
Sos:
1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 łyżeczka świeżego lubczyku
1 łyżeczka natki pietruszki
1 łyżeczka świeżej mięty
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
Dodatkowo :
Kilka pomidorków koktajlowych
kilka listków natki pietruszki
Sposób przygotowania :
Szparagi wyjmujemy z piekarnika i delikatnie przekładamy na talerz bez sosu, który zgromadził się podczas pieczenia. Polewamy sosem czosnkowo-ziołowym, dekorujemy połówkami pomidorków i listkami pietruszki....podajemy. Smacznego.
Przepis bierze udział w akcji:
Dopiero zaczynam przygodę ze szparagami a Twój przepis wygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzeno:)
OdpowiedzUsuń