Do przygotowania zajączków potrzebne będą:
ugotowane na twardo jajka
szczypior
goździki lub pieprz w ziarenkach
1 marchewka
Wykonanie:
Jajek ugotować tyle ile chcemy zajączków plus dodatkowo 2-3 na uszy.Jajka na uszka przekroić na pół, wyjąć żółtka i o\pokroić pod skosem w paski lekko nacinając końce.
Z jajek odciąć szersze podstawy, żeby lepiej stały, a z drugiej, węższej strony naciąć w dwóch miejscach jajko i umieścić w otworkach uszy. Oczka zrobić z goździków ( chyba najwygodniej). Wykałaczką nakłuć miejsca na wąsy i umieścić w nich gałązki szczypiorku.
Noski wyciąć z marchewki. Jest przy tym trochę zabawy, ale myślę, ze warto :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia