Składniki na 12 mufin:
2 szklanki mąki wrocławskiej
3/4 szklanki cukru
120 g masła
1/2 szklanki mleka
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyzeczka sody
szczypta soli
Dodatkowo:
200 g borówki
cukier puder
listki melisy
Sposób przygotowania:
Formę do muffin wyłożyć papilotkami i za pomoca łyżki napełnić je do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć borówki. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionym na 180 C i piec przez około 20-25 min. do umownego "suchego patyczka".
Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem. Udekorować borówką, listkami melisy i podawać.
Smacznego.
Piękne i pewnie pyszne.
OdpowiedzUsuńDziękuję, przepis sprawdzony, choć foremki okazały się niewiedzieć czemu zbyt małe, pozdrawiam.
Usuń