Kapusta z grzybami to ulubione danie Wigilijne mojej Mamy, która wręcz kocha to warzywo. Bez niej nie ma u Nas Wigili, a jak zostatnie , to chętnie jest zjadana jako dodatek do pieczonych mięs.
Składniki:
1 kg kiszonej kapusty
0,5 kg świeżej kapusty
2 duże cebule
4 ziarna ziela angielskiego
4 goździki
5-6 ziaren czarnego pieprzu
2 liście laurowe
2-3 ząbki czosnku
1 czubata łyżeczka majeranku
15 dkg suszonych podgrzybków
10 szt suszonej śliwki
sól, pieprz do smaku
Oj lubię i to bardzo :) Kiedy można wpadać na poczęstunek? :)
OdpowiedzUsuńJak zrobię kolejną, ta zjedzona. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
UsuńJedno z ulubionych dań wigilijnych w mojej rodzinie.
OdpowiedzUsuń