Składniki:
1 kg antrykotu
1 duża cebula,
3-4 cm świeżego imbiru
1 gwiazdka anyżu
3 goździki
3 marchewki
1 nieduży seler
1 pietruszka
1 gałązka lubczyku
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki sosu ostrygowego jasnego
sól i pieprz do smaku
2,5 l wody
250g makaronu ryżowego
Sposób przygotowania:
Antrykot umyć i włożyć do dużego garnka, dodać umyte obrane warzywa, lubczyk, czosnek i podpieczoną na palniku cebulę. Zalać zimną wodą, dodać obrany imbir, gożdziki, anyż , sól i pieprz.
Gotować na pykającym ogniu, przez minimum 90 minut, Na koniec dodać sos ostrygowy i sok z cytryny. Ugotować makaron i ułożyć na dnie miseczki. Na nim położyć rozdrobnioną wołowinę i kawałeczki marchewki.
Udekorować lubczykiem i podawać...Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia