Składniki:
3 puszki pomidorów bez skórki
2 jabłka
4-5 zabków czosnku
1 marchewka
1 sredni korzeń pietruszki
1 mały seler
1 czerwona cebula
2 liście laurowe
4 ziarenka pieprzu
4 ziarenka ziela angielskiego
4 goździki
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki miodu
2 łyżki masła
sól i czarny pieprz do smaku
Pesto:
garść liści świeżej bazyli
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
Dodatkowo:
kilka listków bazyli
gęsta śmietana do zup
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzać masło i wrzucić pomidory razem z zalewą.Poddusić przez około 5 minut, aż nabiorą maślanego posmaku.Wywar warzywny przecedzić przez sito, warzywa nie będą nam potrzebne, a resztę przelać do pomidorów. Na koniec obrać upieczone cebulę i czosnek i dodać do pomidorów. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych i dorzucić do całości. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem, miodem i octem balsamicznym. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego.
taka pomidorowa, ale w lepszym wydaniu- pysznie :)
OdpowiedzUsuńZgadza się, pieczone jabłka robia swoje, pozxdrawiam.
UsuńHej
OdpowiedzUsuńNominuje Cię do Liebster Blog Award
Szczegóły tutaj: http://pasja-patki.blogspot.com/2014/12/liebster-blog-award.html
Dziękuję, miło mi.
Usuń