niedziela, 14 grudnia 2014

Surówka z selera , jabłka i pora do obiadu

Dzisiaj zapraszam na mój nr 1 wśród surówek obiadowych. Jak dla mnie smakuje do wszystkiego: kurczaka, wieprzowiny, wołowiny, ryb czy jajek. Idealna zaraz po zrobieniu, gdy postoi lekko ciemnieje, choć walorów smakowch nie traci. Goraco polecam.



Składniki:

1 średni seler
2 średnie soczyste jabłka
10 cm selera ( od jaśniejszej strony)

3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Jabłka i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora umyć, osuszyć i drobniutko pokroić. Wszysko razem połączyć. Dodać oliwę, sok z cytryny, cukier, sól i peprz. Dokładnie wymieszać i podawć.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...