Składniki:
200 g makaonu kokardki
250 g bobu
garść rukoli
3 łyżki grubo zmielonych orzechów włoskich
Desing:
sok z połowy cytryny
3 łyżki oliwy bazyliowej
2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
sól i pieprz do samaku
Sposób przygotowania:
Zagotować wodę, lekko osolić i ugotować makaron al dente. Bób ugotować do miękkości w osolonej wodzie, lekko przestudzić i obrać ze skórki. Z podanych składników w słoiczku przygotować sos. Zamknąć i potrząsając przygotować gładką emulsję. Na półmisku położyć makaron i polać połową sosu, wymieszać. Na wierzchu ułożyć bób i rukolę. Posypać zmielonymi orzechami i polać pozostałym sosem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, bo na zimno nie smakuje już tak dobrze. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia