Czas działkowtch plonów zbliża się ku końcowi w tym sezonie, pomidorów coraz mniej i ostatnia sałata wyrwana. Dzisiaj zapraszam właśnie na te warzywa w roli głównej, choć oczywiście nie tylko. Pyszna sałatka z fetą i awokado, taki jest plan na dzisiaj.
Składniki:
1 główka sałaty strzępistej czerwonej
1 dojrzałe awokado
2 pomidory
1 kostka sera feta 200 g
1 nieduża cebula
kilka gałązek koperku
Sos:
3 łyżki oliwy
sok z połowy cytrtny
1 łyżeczka miodu
1 łyzeczka musztardy francuskiej
kilka płatków chili
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Sałatę umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku, na niej ułożyć plastry awokado, czastki pomidora i se pokrojony w kostkę. Na wierzchu dorzucić krążki cebuli i lisyki koperku.
Składniki sosu połaczyć ze sobą w słoiczku i polać nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia