piątek, 12 września 2014

Pasta z kurczka, sera i jajek

Dzisiaj zapraszam na kolejną pastę do chlebka idealną na śniadanie czy kolację. Takie domowe przysmaki, to coś nieporównywalnego z najlepszą kupną pastą czy wędliną. Ważne jest też to, ze wiem co jem.



Składniki:

1 udko  kurczaka z rosołu
2 jajka
100 g ostrego sera żółtego
mały kawałeczek papryczki chili
garść szczypiorku
1/2 garści świeżego tymianku
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Udko obrać ze skóry i rozdrobnić mięso na drobne piórka. Dodać ugotowane, pokrojone w drobną kosteczkę jajka, starty na tarce żółty ser, pokrojone drobno zioła i papryczkę. Dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20-30 minut, aby smaki się połączyły.


Podawać na pieczywie. Smacznego.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie domowe pasty, coś pysznego:) muszę koniecznie wypróbować przepis:)

    OdpowiedzUsuń


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...