Zapraszam także na:
Szaszłyki drobiowe
Mini szaszłyczki z karczku
Składniki na 6 porcji:
600 g łopatki wieprzowej
150 g peklowanej słoniny
2 duże cebule
2 czerwone papryki
Składniki na marynatę:
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżeczki cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka startego imbiru
2 pokrojone gałązki zielonego czosnku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokroić w niewielkie 1 centymetrowe plastry, dodać pokrojoną słoninę i wszystko umieścić w marynacie z w/w składników. Przykryć folią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Paprykę i cebulę pokroić w plastry. Na szpadki nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia