Składniki:
200g mąki pszennej wrocławskiej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
100 ml oleju rzepakowego
120 ml mirindy
2 jajka
50 g gorzkiej czekolady
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Do miski wbić jajka i roztrzepać je widelcem, Dolać mirindę i olej. Dosypać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia oraz startą na tarce czekoladę. Za pomocą łyżki połączyć w całość. Blaszkę do pieczenia mufinek wyłożyć papilotkami i napełnić je do 3/4 wysokości. Piekarnik z termoobieiem ustawić na 180 stopni, wstawić mufiny i piec przez 25-30 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Ciekawa ta mirinda w składzie.
OdpowiedzUsuńW przepisie jaki znalazłam w necie był kubuś, ja zamieniłam na mirindę, bo lubię. Wyszło ok.
Usuń