Składniki na 2 porcje:
8 cienkich plastrów wędzonego surowego boczku
2 jajka ugotowane na twardo
2 średnie pomidory
1/2 główki sałaty rzymskiej
kilka gałązek świeżego tymianku
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
szczypta majeranku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej grilowej patelni ułożyć plastry boczku i podsmażyć z obu stron na chrupko. Posypać solą, pieprzem, majrankiem i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Na wytopiony tłuszcz wrzucić sałatę i pokrojone w ósemki pomidory, dodać ugotowane , pokrojone w ćwiartki jajka.
Podgrzać, aby wszystkie składniki były ciepłe. pOdawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowana gałązkami świezego tymianku.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia