Składniki:
10 plasterków średnio pokrojonej mortadeli
2 jajka
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka garammasali
2 ząbki czosnku
1 łyżka masłą
olej do smażenia
mąka do panierowania
szczypiorek
Dodatkowo:
Ugotowane ziemniaki z koperkiem
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej. W miseczce roztrzepać jajka, dodać sól, pieprz i garammasalę. Mortadelę zanurzyć w jajku z przyprawami, a nastęonie w mące i kłaść na rozgrzanej patelni. Smażyć na rumiano, na końcu dodać masło i czosnek wyciśnięty przez praskę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ziemniaczkami i surówką...Smacznego.
Bardzo lubię, a dobra jakościowo jest lepsza od schabowego, pozdro z Katowic.
OdpowiedzUsuńZgadzam się...Wrocław się kłania.
Usuń