Zapraszam też na :kapustę z papryką i białą kiełbasą
Składniki:
1 główka białej kapusty ( moja nie była bardzo zbita)
500 g parówek wieprzowych krótkich
2 dojrzałe pomidory
kilka gałązek lubczyku
1 pęczek szczyoiorku
2 zabki czosnku
2 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę umyć i drobno pokroić, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać soli, pieprzu i dusić prawie do miękkości. Dodać masło i poprzekrajane na pół i ponacinane parówki. Na koniec dodać obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony szczypiorek i czosnek.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z pieczywem lub ziemniakami...Smacznego.
Świetny przepis, ja robiłam wczoraj gotowaną kiszoną kapustkę z kiełbaską.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Ja wolę parówki do słodkiej kapusty, ale nie pogardzę tą z kielbasą. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
Usuń