Składniki:
1 opakowanie okrągłych suchych wafli
150 g miękkiego masła
2 żółtka
100 g gorzkiej czekolady
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
powidła jagodowe
*
świeże jagody
kwiatki floksów ( są jadalne)
listki melisy
culier puder
czekolada w proszku
Sposób wykonania:
Masło przełożyć do miski i utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na 5 minut aż masa się całkowicie zespoli.
Wafle przekładać masą czekoladową naprzemiennie z dżemem, aż do ostatniego płata wafla. Przykryć deską i obciążyć dużym garnkiem napłnionym wodą. Tak obciązony torcik odstawić na minimum 1 godzinę.
Torcik obsypać przez sitko czekoladą w proszku, i cukrem pudrem. Udekorować świeżymi jagodami i listkami melisy...
Można podawać... Smacznego.
Mistrzostwo :)
OdpowiedzUsuń