Składniki:
100 g rucoli
100 g groszku cukrowego
garść liści boćwiny
100 g sera feta
100 g truskawek
Sos:
2 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu naturalnegp
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka suszonej bazylii
Sposób przygotowania:
Groszek wrzucić do goracej osolonej wody i ugotować do miękkości, odsaczyć z wody i ostudzić. Na półmisku ułożyć umytą rucolę i liście boćwiny. Na nich ułożyć pokrojoną w kostkę fetę i truskawki. W miseczce polączyć wszystkie składniki sosu i polać nim sałatkę. Odstawić na 5-10 minut i podawać...
Smacznego.
Pycha, a jaka ładna.
OdpowiedzUsuńPodkreślam za każdym razem, że oczami też się je..więc wielkie dzięki.
Usuń