Składniki na 6 porcji:
500 g śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudry
18 bezików
18 dużych dojrzałych truskawek
12 ciemnych biszkoptów ( nie są obowiązkowe)
2 łyżki startej czekolady
kilka listków świeżej melisy
1 filiżanka zimnej mocnej kawy
Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać puder i lekko pokruszone 12 bez, delikatnie połączyć w całość. Na dno szklanek ułożyć po dwa biszkopty namoczone w kawie, na to wyłożyć śmietanę. Udekorować pozostałymi bezami i truskawkami. Na końcu posypać startą czekoladą.
Wstawić do lodówki na 10 minut i podawać...
Smacznego!
Wspaniały deser, pychotka.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Dzięki.
UsuńMój ulubiony "bałagan" :) pozdrawiam http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię.
UsuńOjeju ale wspaniały deser, muszę go kiedyś wypróbować :)
OdpowiedzUsuńhttp://bonapetit2xm.blogspot.com/
Polecam.
UsuńA Twój po raz kolejny ten sam,
OdpowiedzUsuń