Składniki:
garść rukoli
kilka listków radicchio
kilka włoskich orzechów
5-6 dużych truskawek ( niestety nie ma jeszcze polskich, ale kupiłam całkiem niezłe w smaku)
1 mandarynka
Sos:
szczypta pieprzu czarnego grubo mielonego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka oliwy bazyliowej
1 łyżeczka miodu
sok z połowy pomarańczy
Przygotowanie:
Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu, dodać obrane połówki orzechów i segmenty z obranej mandarynki.Truskawki przekroić na ćwiartki i umieścić na wierzchu.
Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu, porządnie wymieszać i polać nimi sałatkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego.
Ale pyszota:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Zgadzam się, pyszna była.
OdpowiedzUsuń