Składniki:
8 dużych wątróbek drobiowych
200 g makaronu kokardki
100 g rukoli i radachio
*
1 łyżka masła
1 łyżka masła
sól, pieprz i majeranek do smaku
Dodatkowo:
200 g soku z buraków ( u mnie własny )
Sos:
Sok z połowy cytryny
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1/2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki miodu
2 łyżki oliwy
kilka kropel tabasco
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach. Makaron ugotować al dente z łyżką oliwy, odcedzić i podzielić na pół. Jedną część zalać sokiem z buraków. Po około 3-4 minutach odcedzić. Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat, makaron, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy. Składniki na sos połączyć ze sobą i polać nim sałatkę. Można podawać....Smacznego.
Ale pychota
OdpowiedzUsuń