środa, 30 kwietnia 2014

Skrzydełka w sosie sojowo-miodowo-ostrygowym

Pieczone skrzydełka, to pyszny tani i szybki posiłek. Polecam ten przepis zwłaszcza osobom lubiącym orientalne smaki i pikantne potrawy.

Składniki:

8  dużych skrzydełek kurczaka

3 ząbki czosnku
1 mała papryczka chili
2 łyżki sosu ostrygowego
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżeczka miodu
szczypta soli
3 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka oleju sezamowego
3/4 szklanki wody



Sposób przygotowania:

Skrzydełka umyć, osuszyć i odciąć lotki. W woku lub patelni rozgrzać olej i wrzucić zmiażdżony czosnek i chili. Dodać skrzydełka i  przyprawy.Podsmażyć na rumiano, dolać wodę i dusić na średnim ogniu przez około 20-25 minut. Podawać z ulubioną sałatką i pieczywem. 
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...