Składniki:
300g szparagów zielonych
200 g trskawek
2 garście sałaty rzymskiej
garść rukoli
kilka orzechów włosich
kjilka gałązek tymianku
Dresing:
3 łyżki oleju, (ja dałam kujawski tłoczony na zimno)
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
3 rozmiażdżone widelcem truskwki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Sałaty umyć osuszyć i przełożyć na półmisek. Szparagi umyć,obrać obieraczką do warzyw, odłamać zdrewniałe końcówki i wrzucić do garnka ( można związać) z gotującą się osoloną wodą, dodać tymianek i gotować 6-8 minut od ponownego momentu zagotowania się wody. Wyjąć, przestudzić. Każdy szparag przkroić na 3 części i wymieszać z sałatą.Na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki i pokruszone orzechy włoskie.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia