Składniki :
1 kg czerwonej cebuli
2 łyżki oliwy
1 płaska łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
5 goździków
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
35 ml wiśniówki
garść wiśni z wiśniówki
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Do garnka wlać łyżkę oliwy podgrzać i wrzucić na nią cebulę, dodać goździki, miód,ocet balsamiczny sól i pieprz.Wiśnie z likieru przekroić na pół i dorzucić do garnka.Na końcu dolać wiśniówkę i dusić na bardzo malutkim ogniu około 45 min.Płyn powinien wyparować, a konfitura staje się ciemna ... Smacznego :)
Bardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com