Składniki:
10 dużych wątróbek drobiowych
150 g rukoli
50 g radachio
1 duża pomarańcza
1 czerwona cebula
pęczek dużych rzodkiewek
garść rzeżuchy
*
1 łyżka masła
1 łyżka masła
sól, pieprz i majeranek do smaku
Sos:
Sok z połowy pomarańczy
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1/2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki miodu
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy
kilka płatków chili
1 zabek przeciśniętego przez praskę czosnku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach.
Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat,rzeżuchę, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy bez skórki( tzw. segmenty). Rzodkiewki powycinać małym ostrem nożykiem nadajac im formę kwiatków, w środku umieścić ziarenka pieprzu lub ziela angielskiego.Składniki na sos przełożyć do słoiczka, zakręcić i dokładnie wymieszać. Polać nim sałatkę.
Można podawać....Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia