Składniki:
500 g ogórków gruntowych
1 mała cebulka
kilka listków drobniutko pokrojonej mięty
150 g kwaśnej gęstej śmietany
1 łyżeczka otu
1 łyżeczka cukru
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce na plasterki. Posypać solą i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie porządnie odcisnąć z powstałej wody. Dodać drobniutko posiekaną cebulkę, miętę,śmietanę, ocet i cukier. Doprawić solą i pieprzem, lekko schłodzić w lodówce i podawać...Smacznego.
Ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam taką mizerię, choć mięty nigdy nie dawałam.
OdpowiedzUsuńSpróbuj, mięta ją fajnie orzeźwia.
UsuńUwielbiam dlatego lato, jest mizeria, pomidory ze śmietaną i młoda kapucha, Znowu trzeba czekać na kolejny sezon. Jaj ja nie lubię jesieni :(
OdpowiedzUsuńTo prawda,lato jest cudowne, ale jesień też ma swoje uroki, choćby kolor liści :)
Usuń