Składniki:
250 g mąki
200 g cukru pudru
200 g masła
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 ml rumu
300 g mieszanki keksowej HELIO
Sposób przygotowania:
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia
Gosiu, pięknie jak zawsze, ale to nie za wcześnie?Ciasto nie wyschnie? Pozdrawiam serdecznie i zyczę Cudownych Świąt :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńGrażynko, babka jest zjedzona. Na Święta będzie kolejna. Pozdrawiam :)
Ja też robię keks w formie babkowej silikonowej, Zawsze mi wychodzi i ładniej wygląda, Zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńMój keksik,a w sumie to dwa właśnie siedzą w piekarniku. Poleję je lukrem i git.
OdpowiedzUsuń