Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/2 papryczki chili
- 1/2 papryki żółtej slodkiej
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżki oliwy
- 3-4 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka brązowego cukru
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić w paski, posypać szczypta soli i lekko zgnieść dłońmi. Dodać pokrojone papryki oraz wszystkie przyprawy. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na 15-20 minut, aby smaki się połączyły. Smacznego : )
Mam pytanie, bo nigdy nie jadłam. Czymś się różni w smaku od tej tradycyjnej?
OdpowiedzUsuńDla mnie niczym, ale kolor robi swoje. Wszak oczami też się je. I ten kolor jest cudowny.
UsuńOczywiście chodziło mi o kolor kapusyu, a nie dresing. Ten był zupełnie inny :)
UsuńTakiej jeszcze nie jadłam :) Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam i zapraszam ponownie :)
UsuńWygląda ekstra, a smak inny niż zwykłej ?
OdpowiedzUsuńPiotrek, pisałam juz wcześniej, inny, bo dresing inny. Sam smak kapusty moim zdaniem taki sam, Za to cudna jest i pieknie się prezentuje na stole.
UsuńGosiu pyszny obiadek
OdpowiedzUsuńTereso, to tylko dodatek do d, ale faktycznie smaczny, pozdrawiam :)
Usuń