Co mam powiedzieć? To jedno z lepszych ciast robionych bez kłopotu i w sumie błyskawicznie. Świetnie smakuje i podoba się biesiadnikom. Do jego przygotowania użyłam produktów marki Helio. Przy okazji życzę wszystkim odwiedzającym bloga Szczęśliwego Nowego Roku, pozdrawiam :)
1 puszka masy makowej Helio (800 g)
5 jabłek
6 jajek
5 łyżek oleju rzepakowego
5 łyżek oleju rzepakowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
10 łyżek suchej kaszy manny
100 g rodzynek
100 g orzechów włoskich
Dekoracja:
100 g czekolady mlecznej
50 g śmietanki 18%
piernikowe choinki
pestki granatu
wiórki kokosowe
Polewa i dekoracje z białej czekolady Helio
zielone gałązki
Dekoracja:
100 g czekolady mlecznej
50 g śmietanki 18%
piernikowe choinki
pestki granatu
wiórki kokosowe
Polewa i dekoracje z białej czekolady Helio
zielone gałązki
Sposób przygotowania:
Gosiu, prezentuje się cudnie. Szczęśliwego Nowego Roku Kochana :)
OdpowiedzUsuńDzięki, wzajemnie Marzenko :)
UsuńGosiu, ale piękna dekoracja. Szczęśliwego Nowego Roku:) POZDRAWIAM SERDECZNIE
OdpowiedzUsuńDziękuję Ewo, wzajemnie :)
UsuńPiękny, Szczęśliwego Nowego Roku :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i wzajemnie :)
UsuńŚliczna dekoracja Gosiu
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :)
Usuń