Składniki:
Słoik tartych buraczków firmy ORZECH 315 ml
korzeń chrzanu 400 g
3 łyżeczki cukru
2 łyżeczki octu
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Korzeń chrzanu namoczyć w zimnej wodzie najlepiej na całą noc noc. Zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dodać buraczki, oraz przyprawy. Wymieszać i przełożyć do słoika. Szczelnie zakręcić i odstawić do lodówki, aby chrzan się "przegryzł" z buraczkami. Podawać z wędlinami i pieczonymm mięsem. Smacznego :)
pyszny dodatek do mięsnych dań :)
OdpowiedzUsuńZuza, też tak myślę. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, pozdrawiam :)
UsuńJa tez robię tylko na Świeta, wtedy lepiej smakuje, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWidzisz Marzenko, ja też tak mam. W ciagu roku jakoś mnie nie ciągnie do robienia, a na Boze Narodzenie, obowiązek. Serdecznie pozdrawiam w Nowym Roku :)
UsuńW święta wszystko lepiej smakuje pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń