0,5 śmietanki kremówki
3 łyżki cukru pudru
Mus truskawkowo-bananowy:
2 banany
2 łyżki cukru pudru
sok z 1 mandarynki
Dodatkowo:
1 galaretka truskawkowa
bezy
rodzynki (50 g)
starta gorzka czekolada (50 g)
1 kieliszek rumu (30 ml)
Sposób przygotowania:
Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na
opakowaniu, przestudzić i wstawić do lodówki, aby stężała
Zamrożone truskawki, lekko rozmrozić i zmiksować z dodatkiem
3 łyżek cukru pudru. Dodać pokrojone banany, sok z mandarynki i ponownie zmiksować.
Rodzynki zalać rumem, mają wchłonąć cały alkohol. Czekoladę
zetrzeć na tarce warzywnej o grubych
oczkach.
Schłodzoną w lodówce śmietanę zmiksować z 3 łyżkami cukru
pudru.
Przygotować 6 pucharków i równo rozdzielić do każdego mus truskawkowo-bananowy. Na nim ułożyć śmietanę. Zastygniętą galaretkę roztrzepać widelcem i dodać do całości. Na koniec ułożyć beziki, rodzynki i wszystko posypać startą czekoladą. Deser można zajadać zaraz po przygotowaniu Smacznego :)
Pychotka:)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńA ja robiłam wczoraj, tylko zamiast truskawek prażone jabłuszka. Pycha.
OdpowiedzUsuńTeż fajnie :)
UsuńRobię często, moje dzieci uwielbiają, Mrożę dużo owoców latem i robię różne połączenia.
OdpowiedzUsuńJa też mrożę dużo owoców, mam działkę.
UsuńJa wczoraj robiłam z malinkami, tez pyszota. Truskawek w tym roku nie mroziłam, tylko słoiki. Pozdrawiam Gosiu :) Kasia
OdpowiedzUsuńMalinki są super, a słoiczki truskawkowe też mam:)
UsuńCoś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
Usuń