Składniki:
1 kg szpinaku ( po usunięciu łodyżek 70 dkg )
4 jajka
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
2-3 ząbki czosnku
kilka płatków papryczki chili
70 g masła
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Szpinak umyć, przebrać i pozbawić większych łodyżek. Wrzucić do gotującej się wody i gotować 2-3 minuty, wodę zlać. Do szpinaku dodać masło. Jajka roztrzepać w miseczce i dodać do całości, doprawić gałką, solą, kilkoma płatkami chili i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Zdjąć z ognia gdy jajka się zetną.Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego :)
Uwielbiam szpinak i też tak robię ,tylko bez chili
OdpowiedzUsuńChili, to taka moja mała ekstrawagancja, lubię prawie do wszystkiego :)
UsuńSuper wygląda ta wersja szpinaku! Przyznam się, że zawsze robiłam troszkę inaczej :p
OdpowiedzUsuńCzyli jak Danusiu ? Pozdrawiam
Usuń