Składniki :
2 garście świeżego szczawiu
1 szklanka słodkiej śmietany do zup
1/2 l maślanki
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia
Uwielbiam taki chłodnik
OdpowiedzUsuńJa też, a jest bardzo prosty, więc polecam każdemu.
UsuńA te kuleczki z ziemniaków to zimne czy cieple są?
OdpowiedzUsuńCiepłe:) Na końcu posta wszystko jest napisane. Pozdrawiam serdecznie i dziĘkuję za odwiedziny.
UsuńGosiu, uwielbiam ten chłodnik. Ostatnio robiłam z botwinki, bo też lubimy, ale ten lepszy. Mam tylko problem ze szczawiem, bo koło mnie nigdzie nie ma.
OdpowiedzUsuńPrzyjedź do mnie na działkę, podasz kilka konewek i dostaniesz :) Pozdro :)
UsuńJUTRO IDĘ PO SZCZAW, BO TAKIEGO JESZCZE NIE JADŁAM
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam i proszę o info czy smakował. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
UsuńFajny przepis, pierwszy raz słyszę o chłodniku szczawiowym , muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń