Składniki:
1 kilogram średnich równych ogórków
1 litr wody
1 kopiasta łyżka soli kamiennej
2-3 ząbki czosnku
2 solidne gałązki kopru
Sposób przygotowania:
Ogórki umyć, odkroić końcówki( dzięki temu szybciej się zakiszą). Na dno słoika włożyć gałązkę kopru i ciasno poukładać ogórki, poprzetykać je plastrami czosnku i koprem. W garnku zagotować wodę z solą, rozmieszać i tak przygotowanym roztworem zalać ogórki.
Po upływie 24 godzin są gotowe do jedzenia. Idealnie smakują z domowym smalcem. Smacznego :)
Świetnie wyglądają te ogóreczki, muszę przyznać, że takich jeszcze nie jadłam!
OdpowiedzUsuńCelino, takich czyli jakich ?:) To bardzo zwyczajny przepis, pozdrawiam i dzięki za odwiedziny.
UsuńUwielbiam małosolne ze smalczykiem wlaśnie, poezja
OdpowiedzUsuńPełna zgoda :)
UsuńMalosolniaczki muszą być obowiązkowo
OdpowiedzUsuńJa mołosolne, robie dopiero jak mam swoje, kupne są na chemii.
OdpowiedzUsuńWczoraj nastawiłem i tez obcinam końcówki, wtedy się mniej czeka.
OdpowiedzUsuń