Składniki:
1 opakowanie kwadratowych suchych wafli
150 g miękkiego masła
2 żółtka
50 g ajerkoniaku
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
*
dżem truskawkowy domowej roboty
Sposób wykonania:
Masło przełożyć do miski i utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na 5 minut aż masa się całkowicie zespoli.
Andruty przekładać masą ajerkoniakową naprzemiennie z dżemem, aż do ostatniego płata wafla. Przykryć deską i obciążyć dużym garnkiem napłnionym wodą. Kroić na porcje i podawać.
Smacznego :)
Bardzo ciekawe nadzienie :-)
OdpowiedzUsuńTak ? A mi się wydawało, ze bardzo zwykłe :) U nas w domku nie ma niepełnoletnich, więc możemy sobie na takie pozwolić. Marzenko, dziękuję za odwiedziny.
OdpowiedzUsuń