Składniki na 2 osoby:
2 garście rukoli i radichio
150 g sera pleśniowego rokpol
6 połówek brzoskwiń z puszki
1 garść orzechów włoskich
Sos:
3 łyżki oleju kujawskiego tłoczonego na zimno
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka soku z brzoskwiń
1 /2 łyżeczki musztardy francuskiej
1/4 płaskiej łyżeczki cynamonu
1/4 płaskiej łyżeczki cynamonu
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Sałaty umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Na wierzch ułozyc pokrojony w kostkę ser i kawałki brzoskwiń. posypać orzechami. W słoiczku umieścić wszystkie składniki na sos, wymieszać i polać nim sałatkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu...Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia