3 zółtka jajka
1/2 kg mąki pszennej wrocławskiej
woda gazowana( tyle ile zabierze mąka, u mnie 3/4 szklanki )
szczypta soli
1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
Mąkę wsypać do miski, dodać żółtka, wodę i sól, wyrobić na jednolite ciasto. Rozwałkować, zwinąć kilkakrotnie w rulon i kroić w cienkie paseczki. Wrzucać na lekko osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy i gotować do momentu, aż nie wypłynie na wierzch. Smacznego.
Domowy smakuje najlepiej, jest z nim trochę roboty, ale warto :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie tak.
OdpowiedzUsuńKingo dziękuję za komentarz i odwiedziny, jednak widzę, że wklejasz wszędzie to samo, więc czemu to ma służyć ? Jak będę chciała Ciebie odwiedzić, to uwierz, ze takie komentarze mnie nie zachęcą...pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń