piątek, 15 czerwca 2018

Kiełbaski grillowe zawijane w boczku z figami i rozmarynem


Polecam

Wiosna i nadchodzące lato, to czas spotkań na świeżym powietrzu, przy fajnej rozmowie i grillu. Ja mając działkę, staram się od czasu do czasu, poza "ogrodniczymi obowiązkami", również wyczarować coś smacznego i takie właśnie jest to moje kolorowe danie z produktami Firmy HAŃDEREK. Polecam.




Składniki:

Kiełbaski białe grillowe Hańderek
Boczek wędzony Hańderek
suszone figi
gałązki rozmarynu, oliwa

Dodatkowo:

pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
zielone oliwki
mini ogóreczki konserwowe
sałata
dresing ziołowy
wykałaczki i folia aluminiowa


Sposób przygotowania:



Figi pokroić w plasterki i ułożyć na kiełbaskach, owinąć boczkiem, poprzetykać wykałaczkami i położyć na foli aluminiowej. Na każdą przygotowaną porcję położyć po gałązce rozmarynu. Skropić oliwą i uformować zgrabne kopertki. Przełożyć na żarzącego się grilla i piec około 5-6 minut, przewracając, aby równo się upiekły. Podawać z sałatą i mini szaszłykami z pomidorków i oliwek. Smacznego :)




10 komentarzy:

  1. Takie ładne, że można jeść oczami :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Grażynko, starałam się haha. Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Na takiego grilla, to ja się chętnie wybiorę, Wiesława.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma sprawy, jak mieszkasz w okolicach Wrocławia, to zapraszam :) Termin do ustalenia, bo sezon grillowy kończę gdzieś w październiku ziemniakami z ogniska i kiełbaską.

      Usuń
  3. Karolina Walasek16 czerwca 2018 09:32

    TE KIEŁBASKI MUSZĄ BYĆ PRZEPYSZNE, UWIELBIAM I FIGI I ROZMARYN.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karolinko, razem z Mamą zapraszam do siebie Ciebie i Twoją Mamę na działeczkę :) Trochę porobicie i pyszne danie nawet z piwkiem dostaniecie :)

      ps. pozdrowienia Mamie

      Usuń
    2. Karolina Walasek17 czerwca 2018 09:26

      Dziękuję Gosiu, w lipcu chętnie skorzystamy z zaproszenia, będę miała 3 tygodnie urlopu :)

      Usuń
  4. Szkoda, że sezon na grilla dopiero następnej wiosny ;(
    A taką mam ochotę na kiełbaskę...

    OdpowiedzUsuń


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...