A dzisiaj zapraszam na pyszny torcik Pavlova.
Składniki:
2 blaty bezowe Firmy MAKO ( w opakowaniu są 3 szt)
bezy cytrynowe MAKO
500 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
ulubione owoce ( u mnie czereśnie)
płatki róży
Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać sok cytryny, wymieszać. Tak przygotowaną masa przekładać blaty naprzemiennie z owocami. Na samej górze ułożyć ostatnią warstwę śmietany. Ja nie skorzystałam z 3 blatu, tylko ułożyłam dookoła małe beziki, które dostałam w przesyłce, a w środku deseru owoce i jadalne płatki róży. Deser jest gotowy do podania bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego:)
Klika słów o Firmie MAKO:
Firma „MAKO” jest prężnym zakładem przemysłu spożywczego, słynącym w branży cukierniczej szczególnie z produkcji murzynków (ciepłych lodów), rurek nadziewanych, bez i słomki ptysiowej. Oferta „MAKO” cieszy się stale rosnącym gronem miłośników.
Ale smakowite ciacho :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Marzenko, pozdrawiam :)
UsuńUWIELBIAM PAVLOVE, ALE BEZY PIEKE SAMA :)
OdpowiedzUsuńWiadmo domowe najlepsze, ale te blaty MAKO, też są OK. Pozdrawiam.
UsuńTort tortem, piekny, ale jaki cudny bukiecik. Pozdrawiam Gosiu Mariola
OdpowiedzUsuńDziękuję Mariolu :)
UsuńGenialny deser!
OdpowiedzUsuńTeż tak myślę :) Pozdrawiam
UsuńNajlepsze ciasto na świecie !
OdpowiedzUsuńMi też bardzo smakuje, pozdrawiam :)
UsuńMoje ulubione ciacho, pięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńDziękuję Grażynko :) Wpadaj częściej , pozdrawiam :)
UsuńWbijam do Ciebie, ja nie mam nawet drożdżowego. Mojej Pani nic się nie chce :) Pozdrawiam Gosieńko
OdpowiedzUsuńPiotrek, niestety, już dawno po "ptokach" :) Jak będziesz we Wrocławiu, daj wcześniej znać, coś upichcę. A Żonkę gorąco całuję i pozdrawiam :)
UsuńCiekawy przepis - mam nadzieje, że niebawem wykorzystam.
OdpowiedzUsuń