
Wiosna i nadchodzące lato, to czas spotkań na świeżym powietrzu, przy fajnej rozmowie i grillu. Ja mając działkę, staram się od czasu do czasu, poza "ogrodniczymi obowiązkami", również wyczarować coś smacznego i takie właśnie jest to moje kolorowe danie z produktami Firmy HAŃDEREK. Polecam.
Składniki:
Kiełbaski białe grillowe Hańderek
Boczek wędzony Hańderek
suszone figi
gałązki rozmarynu, oliwa
Dodatkowo:
pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
zielone oliwki
mini ogóreczki konserwowe
sałata
dresing ziołowy
wykałaczki i folia aluminiowa
Kiełbaski białe grillowe Hańderek
Boczek wędzony Hańderek
suszone figi
gałązki rozmarynu, oliwa
Dodatkowo:
pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
zielone oliwki
mini ogóreczki konserwowe
sałata
dresing ziołowy
wykałaczki i folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Figi pokroić w plasterki i ułożyć na kiełbaskach, owinąć boczkiem, poprzetykać wykałaczkami i położyć na foli aluminiowej. Na każdą przygotowaną porcję położyć po gałązce rozmarynu. Skropić oliwą i uformować zgrabne kopertki. Przełożyć na żarzącego się grilla i piec około 5-6 minut, przewracając, aby równo się upiekły. Podawać z sałatą i mini szaszłykami z pomidorków i oliwek. Smacznego :)
Takie ładne, że można jeść oczami :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuje Grażynko, starałam się haha. Pozdrawiam :)
UsuńNa takiego grilla, to ja się chętnie wybiorę, Wiesława.
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy, jak mieszkasz w okolicach Wrocławia, to zapraszam :) Termin do ustalenia, bo sezon grillowy kończę gdzieś w październiku ziemniakami z ogniska i kiełbaską.
UsuńTE KIEŁBASKI MUSZĄ BYĆ PRZEPYSZNE, UWIELBIAM I FIGI I ROZMARYN.
OdpowiedzUsuńKarolinko, razem z Mamą zapraszam do siebie Ciebie i Twoją Mamę na działeczkę :) Trochę porobicie i pyszne danie nawet z piwkiem dostaniecie :)
Usuńps. pozdrowienia Mamie
Dziękuję Gosiu, w lipcu chętnie skorzystamy z zaproszenia, będę miała 3 tygodnie urlopu :)
UsuńALE SMAKOWITOŚCI, JADĘ :)
OdpowiedzUsuńZa późno, zjedzone :)
UsuńSzkoda, że sezon na grilla dopiero następnej wiosny ;(
OdpowiedzUsuńA taką mam ochotę na kiełbaskę...