Składniki:
3 rzepy ok 500 g
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Rzepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i pieprz, lekko przetrzeć. Majonez i śmietanę dodać do warzywa i porządnie wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić solą czy pieprzem. Pozostawić na kilkanaście minut, aby rzepa zmiękła, a smaki się połączyły. Idealna do dań mięsnych. Smacznego.
O jejku jak apetycznie wygląda. Gosiu, Ty to jednak mistrz jesteś.
OdpowiedzUsuńJustynko, jaki mistrz? Moja Mama, to jest mistrz. Pozdrawiam.
UsuńPychota, ale ciężko kupić w dużym mieście na placu.
OdpowiedzUsuńWe Wrocławiu jest ogólnie dostępna, nawet w sklepie osiedlowym.
UsuńUwielbiam. Rodzice mi dowożą bo maja własną. KAMILA
OdpowiedzUsuńMoja też działkowa :)
UsuńUwielbiam, dodaję jeszcze marchewkę. Pycha.
OdpowiedzUsuńMarzenko, też czasem robię z marchewką i też bardzo lubię.
UsuńNa włosy udealna
OdpowiedzUsuńSurówka z jogurtem i majonezem na włosy? Raczej nie, rozumiem, ze miałaś/eś na myśli rzepę :)
UsuńI na włosy i do ust, uwielbiam
Usuń