Składniki:
5 placków ziemniaczanych
1 średnia cebula
2 jajka
2 łyżki śmietany
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
kilka gałązek szczypiorku
łyżeczka majeranku
kilka płatków chili
szczypta papryki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, dorzucić masło i pokrojoną w piórka cebulę.Smażyć aż cebula się zeszkli. Placki pokroić w cienkie paseczki i dorzucić do cebuli. W międzyczasie wbić do miseczki jajka, rozmieszać dodać łyżkę śmietany i wylać na placki.Delikatnie mieszać, aż jajka się zetną.Posypć majerankiem, doprawić solą i pieprzem.
mmmmm,nie ma takiego dnia kiedy nie mialabym ochoty na placki ziemaniczane :))
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego swiezo powstalego bloga
www.bogotowazkazdymoze.blogspot.co.uk
To tak jak ja.Dlatego zawsze robię więcej.Bloga odwiedziłam i pozostawiłam ślad. Pozdrawiam :)
UsuńAle pysznie wyglądają.Super pomysł zwłaszcza jak placki zostają na drugi dzień.
OdpowiedzUsuńCelowo robię więcej :)
Usuń