środa, 12 lutego 2014

Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi

Pomysł na pyszne śniadanie? Pasta z jajek i awokado. Nie dość, że pyszna, to jeszcze sam owoc goji bardzo korzystnie działa na nasz wzrok. Jest wyjątkowo bogaty w kwas linolowy, dzięki czemu stabilizuje poziom cukru we krwi oraz poziom złego cholesterolu.


Składniki:

1 duże dojrzałe awokado
2  jajka ugotowane na twardo
2 gałązki szczypiorku
 2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka owoców goi
kilka płatków chili
sól i pieprz  do smaku


Sposób przygotowania:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki, drobniutko pokroić i  skropić cytryną. Przełożyć do miski. Dodać roztarte drobno jajka ( ja to zrobiłam widelcem), owoce goi, pokrojony szczypiorek , płatki chili, olej, sól i pieprz. Porządnie wymieszać. Podawać bezpośrednio po zrobieniu z pieczywem.U mnie tradycyjnie do takich past jest oddelegowana bułka Wrocławska.


 Smacznego!



                                                                         

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie, też takie pasty robię, ale mam pytanie.Co to są te owoce goi, jak smakują? Nigdzie w sklepie ich nie widziałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Goja to bardzo zdrowa roślina rosnąca w Azji, można ją kupić w internecie..Smak...hm,sprawa indywidualna, może trochę jak połączenie rodzynek i żurawiny.

    OdpowiedzUsuń


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...