Składniki:
1 duże dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo
2 gałązki szczypiorku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka owoców goi
kilka płatków chili
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki, drobniutko pokroić i skropić cytryną. Przełożyć do miski. Dodać roztarte drobno jajka ( ja to zrobiłam widelcem), owoce goi, pokrojony szczypiorek , płatki chili, olej, sól i pieprz. Porządnie wymieszać. Podawać bezpośrednio po zrobieniu z pieczywem.U mnie tradycyjnie do takich past jest oddelegowana bułka Wrocławska.
Smacznego!
Wygląda pysznie, też takie pasty robię, ale mam pytanie.Co to są te owoce goi, jak smakują? Nigdzie w sklepie ich nie widziałam.
OdpowiedzUsuńGoja to bardzo zdrowa roślina rosnąca w Azji, można ją kupić w internecie..Smak...hm,sprawa indywidualna, może trochę jak połączenie rodzynek i żurawiny.
OdpowiedzUsuń