wtorek, 4 grudnia 2018

Śledź Iwasi w sosie śmietanowym

Dawno mnie tutaj nie było, ale życie jak to często bywa pisze swoje scenariusze. Tak było i tym razem. Dzisiaj jednak sio ze smutkami....Zapraszam Was na pysznego śledzia, który może śmiało zagościć na Wigilijnym stole. Dzięki IKRA OWOCE MORZA :)



Składniki:

2 korzenne śledzie Iwasi
500 ml gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżka soku z cytryny
1 szalotka
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka posiekanego koperku
szczypta cukru
pieprz do smaku

Dodatkowo:

ziemniaki w mundurkach



Sposób przygotowania:


Śledzie obrać ze skóry i wyfiletować. Pokroić w 1,5 cm plastry. Śmietanę, musztardę, sok z cytryny i cukier połączyć w całość. Dodać posiekany koperek oraz pieprz. Wszystko razem ze śledziem wymieszać i pozostawić na 1 godzinę w lodówce aż smaki sobą przejdą. Podawać z ziemniakami w mundurkach . Smacznego :)





7 komentarzy:

  1. uwielbiam śledzia w takim wydaniu

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny bukiet i zdjęcie potrawy

    OdpowiedzUsuń
  3. GOSIU. FAJNIE, ŻE ZNOWU NADAJESZ :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niewiele tego, ręce i nogi bolą, trudno pisać i robić zdjęcia. Neuropatia, to okropna choroba. Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam :)

      Usuń
  4. A może dobrym pomysłem będzie dieta pudełkowa? Z tego co wiem to paru moich znajomych korzysta z usług tej firmy cateringowej https://www.lightbox.pl/catering-dietetyczny-krakow i na prawdę chwalą sobie posiłki które od nich dostają. Co wy o tym sądzicie?

    OdpowiedzUsuń


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...