tag:blogger.com,1999:blog-2048611271015740251.post5996030736467041254..comments2024-03-11T12:33:18.096+01:00Comments on Gosia gotuje: Zupa krem z dyni z grzankamiAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08689996558492134112noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2048611271015740251.post-34076633973470929972014-10-02T14:21:16.902+02:002014-10-02T14:21:16.902+02:00Masz absolutną rację zaraz to poprawię...U mnie to...Masz absolutną rację zaraz to poprawię...U mnie to hokkaido z własnej dzialki o zabarwieniu skórki bardzo pomarańczowym. Po zerwaniu ważyła 1200 g i to był mój największy okaz. Dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam, Gosia.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08689996558492134112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2048611271015740251.post-213712101290894002014-10-02T09:27:13.560+02:002014-10-02T09:27:13.560+02:00Właśnie wczoraj odkryłam ten bloog i cieszę się, ż...Właśnie wczoraj odkryłam ten bloog i cieszę się, że jest więcej miłośników dyni :) Żałuję tylko, że nie podajesz odmiany dyni, bo to jest dość istotne - obecnie jest ich już na polskim rynku przynajmniej kilka w stałym (sezonowym) handlu, dlatego warto spytać przy okazji sprzedawcę o ten ważny szczegół :) Każda dynia ma bowiem inny kolor, aromat, konsystencję i zawartość cukru. W sobotę kupowałam w Tesco dynię Hokkaido, makaronową oraz piżmową - każda jest zupełnie inna :) Cieszy mnie ten dyniowy sezon i gnam do kuchni przygotować swoje coroczne marynaty dyniowe, a w najbliższej przyszłości też inne przetwory :) Pozdrawiam cieplutko z nieco zachmurzonej Kotliny Kłodzkiej. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2048611271015740251.post-88145730298561386022014-09-26T17:32:38.671+02:002014-09-26T17:32:38.671+02:00krem z dyni wprost uwielbiam!krem z dyni wprost uwielbiam!Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.com