sobota, 2 sierpnia 2014

Mizeria z miętą

Mizeria, to mój letni ulubiony dodatek do obiadu. Pasuje niemal do wszystkiego, ale mi najbardziej smakuje z sadzonym jajkiem i kotletem schabowym. Zapraszam dzisiaj na moją jej wersję z odrobiną mięty.


Składniki:

500 g ogórków gruntowych
1 mała cebulka
kilka listków drobniutko pokrojonej mięty
150 g kwaśnej gęstej śmietany
1 łyżeczka otu
1 łyżeczka cukru
sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Ogórki umyć, obrać, zetrzeć na tarce na plasterki. Posypać solą i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie porządnie odcisnąć z powstałej wody. Dodać drobniutko posiekaną cebulkę, miętę,śmietanę, ocet i cukier. 


Doprawić solą i pieprzem, lekko schłodzić w lodówce i podawać...Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...