czwartek, 3 lipca 2014

Pasta z awokado i sera feta

Uwielbiam pasty do pieczywa i robię je dosyć często. Z kurczaka, jajek, czy taką jak ta typowo wegetariańską. Są świetną alternatywą dla kupnych serów czy wędlin, oprócz tego można ją doprawic ulubionymi przyprawami. 


Składniki:

1 duze dojrzałe awokado
150 g niskotłuszczowego sera feta 
2 łużki majonezu
1 łyżeczka pokrojonej zielonej bazyli i tymianku
sól i pieprz do smaku
kilka płatków chili 
koperek


Sposób przygotowania:

Awokado przkroić na pół, usunąć pestke, a potem łyżką wyjąć cały miąsz i wrzucić do blendera. Dodać fetę , zioła i majonez, doprawić solą i pieprzem i wszystko zblendować.Podawać z ulubionym pieczywem z gałązką koperku...Smacznego.


2 komentarze:


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...